Personeel

WERKGELEGENHEID BEHOUDEN TATA STEEL

Behoud van volledige werkgelegenheid door transitie naar duurzame onderneming

Voor wat betreft het behoud van het voltallige personeel het navolgende; als initiators van Havenstad IJpoort is dit eigenlijk onze grootste zorg. Die stad bouwen , die komt er wel, maar de 8.000 huishoudens een nieuwe toekomst geven is van een heel andere orde. Ook de vele duizenden arbeidsplaatsen in de toeleveringsbedrijven krijgen een grote prioriteit. In het budget van de vele miljarden euro’s voor de aankoop van de fabriek is een zeer groot deel opgenomen voor het behoud van alle betrokken werknemers. Gelukkig valt dit project in een periode van grote schaarste aan personeel en zal het bouwen van de nieuwe stad ook heel veel arbeidsplaatsen vergen. Dit naast de 60.000 vaste banen die ontstaan als de stad gereed is. Een uitgewerkt plan wordt binnenkort gepresenteerd voor behoud van volledige werkgelegenheid door transitie naar duurzame een onderneming.

Zoals eerder gezegd is ons plan om alle werknemers van Tata te behouden en die mede eigenaar te maken van een nieuw op te richten bedrijf dat mensen van het huidige Tata Steel te werk gaat stellen bij; als eerste de demontage van alle opstallen op het Tataterrein ( dit duurt 5 jaar), als tweede bij de werkzaamheden aan de nieuwe stad die al gaan plaatsvinden als de eerste opstallen gesloopt zijn , en als derde te detacheren in de regio bij bedrijven die om personeel verlegen zitten. De huidige directie van Tata Steel wordt ook mede eigenaar van het bedrijf als ook een groot detacheringsbedrijf dat de zaak moet begeleiden.
Gedacht wordt aan alle drie de partijen ( personeel, directie, detacheerder ) een even groot deel van de aandelen te geven. Havenstad IJpoort stelt overigens ca. 2,5 miljard euro beschikbaar aan dit nieuwe bedrijf.

laatste updates

Nieuwsbrief 03 havenstad ijpoort

Nieuwsbrief 02 havenstad IJpoort

Nieuwsbrief 01 havenstad IJpoort

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van alles nieuwtjes? Vul dan even je voornaam e-mail adres in, en dan zullen wij je op de hoogte houden.